A tökéletes, gyors és biztonságos eredmény érdekében nyomdai minőségű PDF állományt kérünk. A gyakorlatban ez CMYK színterű, FOGRA 39L színprofilú, legalább 300dpi felbontású képi elemeket tartalmazó, a fontokat és vektoros elemeket megfelelően hordozó, kompozit PDF állományt jelent. A vetett árnyékok, egymásra épülő rétegek helyes megjelenítése érdekében legalább 1.6-os vagy X4-es szabványokat alkalmazzon. (Ha nagyon finom, aprólékos, vonalas jellegű bittérképes grafikát kíván nyomtatni, akkor a tökéletes eredmény érdekében az ilyen képi elemeknél célszerű lehet nagyobb felbontást, pl. 600dpi alkalmazni.)

Természetesen más színterű (pl. AdobeRGB, stb.) és más formátumú (pl. kompozit PS, Indd, AI, PSD, TIFF, stb.) állományokat is fel tudunk dolgozni, de pl. forrásfájlok esetén fenntartjuk a jogot, hogy a nyomdai PDF állomány elkészítéséért időarányos díjat számítsunk fel, illetve RGB színtérnél a legjobb tudásunk szerint fogunk eljárni, de színekkel kapcsolatos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. (Az első nyomat megtekintésére és jóváhagyására lehetőséget biztosítunk.) A kapott állományok rejtett hibáit nem kutatjuk, a megfelelő nyomdai állomány megléte az ügyfél felelőssége. Természetesen, ha valamilyen hibát észlelünk, akkor a gyártást megállítva jelezni fogjuk ezt Önnek. Ha direkt színeket lehetőleg konvertálja CMYK színtérbe, de ha mégis ilyet használ, akkor kérjük csak szabványos elnevezéseket alkalmazzon.

Kilövés

Ha egy több oldalas kiadványt kilövésben kell nyomtassunk (pl. egy 16 oldalas füzetnél nyomáskor egymás mellé kerül a 16-os és az 1-es oldal), ön akkor is oldalanként (pl. önálló oldalakat tartalmazó több oldalas PDF-ben) adja le nekünk a grafikát, amit majd mi a gyártásnak megfelelő módon egy speciális kilövő programmal összerendezünk.
Ha nyomáskor egyszerre több terméket nyomtatunk (pl. névjegyek), akkor sem kell Önnek a nyomási ívre ezt többször felpakolnia (addírozás), kifejezetten azt kérjük, hogy ilyenkor is csak egy produkciót tegyen a leadásra kerülő nyomdai állományba.

Kifutó

Ha a nyomtatandó termék lap széléig érő grafikai elemeket tartalmaz, akkor körben 3mm kifutót kérünk.
Akkor is nyugodtan rakjon minden oldalra kifutót, ha a kilövés készítéskor a gerinchez eső oldalnál ez szükségtelen. Ilyenkor a kilövő program ezt automatikusan törli.