A próbanyomatot – ha ettől eltérő kérés nem érkezik – matt műnyomó papírra történő íves ofszet nyomtatást szimuláló ISO FOGRA 39L szabvány szerint készítjük el. (Ezt a szabványt már felváltotta a papírok optikai fehérítését jobban figyelembe vevő FOGRA 51-es szabvány, de tapasztalataink szerint ez Magyarországon még nem terjedt el, így még mi sem vezettük be.)

A próbanyomatra szánt állományt akár kompozit PDF, akár TIFF (használhat LZW tömörítést is) formátumban, CMYK színtérben, ISO FOGRA39L színprofillal, a nyomdai sokszorosításra szánt állománnyal megegyező módon (képi elemek kb. 300dpi felbontásban, megfelelő overprint stb. beállításokkal) legyen kedves elkészíteni.

Ha Pantone direkt színeket szeretne megjeleníteni, akkor a rendszerünk azokat is nagy pontossággal tudja kinyomtatni (kivétel a speciális színek, mint pl. arany, ezüst, neon, stb.). Ilyen igény esetén kérjük szabványos színkódokat használjon (pl. Pantone 300 C), mert a rendszer az egyedi neveket (pl. királykék, Ferrari piros, stb.) nem tudja automatikusan értelmezni. Természetesen a 4 szín (CMYK) és a Pantone színek egy állományon belül is használhatók.

A próbanyomat a felülnyomásokat, túltöltéseket is meg fogja jeleníteni. Az eljárás folyamatos tónusúnak látszó, nagyon finom véletlenszerűen elhelyezett pontokból álló árnyalatképzést alkalmaz, ebből fakadóan nem fogja a végleges nyomdatermék raszterszerkezetét (rácssűrűség, rácsszögek, stb.) megmutatni.

Ha a fájltól eltérő méretben (pl. kicsinyítve) szeretné a próbanyomatot legyártatni, akkor Önnek nem kell a fájlt előre átméreteznie, elegendő, ha a kívánt méretet megrendeléskor kéri.