A REACTOR Kft. közel 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiírásán. A 38 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból egy plakátnyomtató, egy zsugorfóliázó, egy hajtogatógép és egy megmunkáló asztal került beszerzésre.

Az 1997-ben alakult Reactor Kft. kezdetben nyomdaipari film, próbanyomat készítésével és képfeldolgozással foglalkozott. Ezen tevékenységek az iparágban lezajlott technológiai váltás okán mára szinte teljesen eltűntek, így a vállalkozás a 2000 es évek közepétől a digitális kis- és nagyformátumú nyomtatás területén kamatoztatta munkatársai szaktudását, meglévő ügyfél kapcsolatait.

A cég minőségi szemlélete, kis mérete és a tevékenység jellege a tömegtermelésben és árharcban való részvétel helyett az egyedi termékek előállítását indokolta. Az elmúlt években ennek szellemében fejlesztette kapacitásait és ebbe a folyamatba illeszkednek az Új Széchenyi Terv keretében kapott uniós támogatás segítségével megvásárolt új eszközök is.

Az EPSON SC-S50610-es nagyformátumú tekercses plakátnyomtató a leváltott elavult eszközökkel szemben környezetbarátabb módon, jobb minőségben és termelékenyebben nyomtat.

Az Uchida Aerofold hajtogatógép segítségével sikerült az egyik szűk keresztmetszetet jelentő kézi kötészeti munkafázisok számottevő részét gépesíteni. Ez egyrészt gyorsította a gyártást, másrészt pontosságával jó néhány termék minőségét is javította.

reactor

A projektet több mint 90%-ban sikerült megvalósítanunk, a támogatási összeg arányos részét pedig már meg is kaptuk! Nagyon szépen köszönjük!

A Smipack SL-55-ös zsuforfóliázó gép a csomagolásban segít. Gyorsítja a folyamatot, illetve segít a késztermékek megóvásában.

A Summa F1612-es megmunkáló asztallal egy régi nagy álom vált valóra. Ez az eszköz képes papírt, hullám- és habkartont, műanyag (plexi, polisztirol, habosított PVC, stb.) és kompozit táblás anyagokat (pl. Dibond), fákat stb. megmunkálni (vágni, biegelni, gravírozni, marni, fúrni). A gép nem csupán egyszerűbbé teszi a mindennapi munkát, nem csak gyorsítja vagy pontosabbá teszi a kivitelezést, de a nehezen megmunkálható anyagok feldolgozhatósága révén számos új piaci lehetőséget is megnyitott. A vállalkozás immár képes lett egyedi csomagolások, tömítések, gravírozott – akár alakosra vágott – táblák, műszerfalak, kapcsolótáblák stb. gyártására is, így a tágan értelmezett nyomdatermékek előállításán túl további ipari és építészeti alkalmazások fejlesztésének, gyártásának lehetősége is megnyílt.

Az új eszközök révén 2 új munkahely teremtődött és a piaci lehetőségek is jelentősen bővültek.

Sajtóközlemény