REACTOR Kft. közel 25 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül. A 38,3 millió forint összköltségvetésű beruházásból egy darab Océ Arizona 360 GT táblanyomtató és tartozékai lettek beszerezve és üzembe helyezve.

A Reactor Kft. 1997-ben alakult, tevékenysége eredetileg a nyomdaipari filmkészítés volt. A szokványos nyomdaipari termékek (szórólapok, plakátok, prospektusok stb.) területén dúló mind élesebbé vált piaci versenyben a Reactor Kft.-hez hasolnó méretű kisvállalkozások számára az egyedi irányokba történő fejlesztés, specializálódás jelentheti a kivezető utat. A pályázat keretében beszerzett eszköz kiválasztásakor is ez volt az elsődleges szempont.

A Canon OCÉ Arizona 360 GT típusú nyomtató számos olyan különleges lehetőséggel vértezte fel a céget, amire eddig csak nagyon körülményesen, vagy egyáltalán nem volt képes a vállalkozás. Piaci lehetőségek nagyarányú bővüléseként a hagyományos nyomathordozókon túl (papír, öntapadós fóliák stb.) mostantól közvetlenül van lehetőség fára, kőre, üvegre, műanyagra is nyomtatni, mely az eddigi hagyományos nyomdai- és reklámipari beszállítói szerepkörökön túl az építészeti (belső és külső), valamint a képzőművészeti igények teljesítését is lehetővé teszi. A rendkívül korszerű nyomtató egyedülálló pontossága ugyancsak további piacokat nyit meg a vállalkozás előtt. Immár képessé váltak a ma még nyugatabbra is ritkaság számba menő nagyméretű lencsesoros nyomtatás (lentikuláris technológia) megvalósítására, valamint speciális ipari alkalmazások (pl. fólia tasztatúra, gépkezelő panelek, dekorált bútorlapok stb.) gyártására.

reactor

A projekt sikeresen megvalósult és a támogatást is megkaptuk! Köszönjük szépen!

Az új eszköz lehetővé teszi, hogy közvetlenül nyomtassanak a táblákra, így a szükségtelenné váló alapanyag (öntapadós fólia) és kimaradó munkafázisok (kasírozás) miatt egyszerre vált az előállított termék gyártása gazdaságosabbá és környezettudatosabbá. Ez az eszköz az egyik legkorszerűbb berendezés a maga területén, így egy igazán versenyképes megoldással indulhat a cég a megrendelések elnyeréséért. A nyomdagéptől a meglévők megtartása mellett 2 új munkahely létrehozását, s a belföldin túl az export tevékenység bővülését is remélik.

Sajtóközlemény