Nemrégiben részt vettünk a KÖNYV 2019 kiállításon, ahol az alacsony példányszámú könyvgyártásunkat és az abban rejlő lehetőségeket népszerűsítettük. Bevallom nem gondoltam volna, hogy ennyi embert foglalkoztat a könyvírás gondolata, kizárólag a hely adottságai miatt húzták meg a szervezők 1000 látogatónál a határt, a többi érdeklődő már csak video jegyet tudott vásárolni.

A standunkon különböző kötészeti módokat és papírfajtákat is bemutattunk, s persze saját megjelenésünk reklámelemeit (roll-up, háttérfal, névkitűző stb.) is mi készítettük. Látogatóinkat egy „Könyvkiadási kisokos” füzettel ajándékoztuk meg, amit a Reactor recepcióján egyébként Ön is ingyenesen átvehet, de elektronikusan akár itt is megtekintheti:

Kiadvány megtekintése

Ebben igyekeztem minél több, az első könyves szerzők indulását segítő információt összegyűjteni. Többek között írtam a könyvkiadás jogi hátteréről, az alacsony példányszámban rejlő üzleti lehetőségekről és egyéb előnyökről, az ISBN számról, a köteles példányokról, a papírfajtákról, a tördelésről. A terjesztés kérdését azonban szándékosan nem érintettem. Arra gondoltam, hogy sokkal hitelesebb és érdekesebb lesz, ha erről inkább egy olyan barátomat faggatom, aki saját könyvét már sikeresen népszerűsítette.

A Reactor következő hírlevelében Molnár Szabolccsal, az igen rövid idő alatt több, mint 3000 példányban elkelt Exit című vállalkozói szakkönyv szerzőjével készült mélyinterjút olvashatják. A beszélgetés során rengeteg személyes élményt ismerhetünk meg az életéről, vállalkozói kudarcairól és elképesztő sikereiről, a könyvírás és a terjesztés mikéntjéről.

Ha Önt foglalkoztatja a könyvírás gondolata, ha van olyan tudása, amivel másoknak is hasznára lehet, ha érdekli a magán könyvkiadásban rejlő üzleti lehetőség, vagy egy izgalmas élettörténet, akkor ennél inspirálóbb alkalmat nem is találhat, hogy hírlevelünkre feliratkozzon!

Hírlevél feliratkozás

Köszönjük!

(A bejegyzésben említett Exit könyvről és szerzőjéről bővebbet az exitstrategia.hu oldalon talál.)